maanantai 10. lokakuuta 2011

Pielinen - tapahtumia järvellä ja muualla

Seuraretki tehtiin suunnitelmien mukaisesti 5.-9.10. Kolin kansallismaisemasta tutulle Pieliselle. Huhujen mukaan lohikalaa olisi ja se olisi isoa!
Osanottajiakin saatiin pitkästä aikaa mukavasti retkelle. Neljä venekuntaa saapui paikalle jo keskiviikkona ja viimeinen viides venekunta torstaina. Kalastus alkoi lupaavasti. Ensimmäisenä paikalle saapunut Mikko Rajala (myöhemmin apukuskinaan Jaakko Rask) onnistui heti keskiviikkona saamaan jo yli 60 senttisen järvilohen. Muiden osalta kalastuksen aloitus siirtyi myöhemmälle...

Torstaina alkoi sitten tapahtua. Ensin Lehtosen Amin vene kipparinaan tuolloin Mäkisen Mane veti viivat suoriksi ja matalikko löytyi: tuloksena veneen pohjassa reikä ja propelli mutkalla. No onneksi paikkauksilla selvittiin ja reissu ei tähän tyssännyt. Tämän jälkeen kuitenkin myös kalaa tuli. Vesille ehtineet neljä venekuntaa saivat kaikkiaan viisi yli 60 sentin järvilohta ja taisi siellä joukossa olla muitakin kalalajeja. Suurimmat lohikalat rikkoivat 70 sentin pituuden.

Tapahtumat eivät päivän osalta kuitenkaan tähän vielä loppuneet. Myöhemmin paikalle saapuneet Tammisen Janne ja Laitisen Jukka onnistuivat veneen siirrossa laskupaikalle siinä määrin, että vene oli targaa matalampi. Onneksi avuksi saatiin mökit vuokrannut isäntä ja muutaman tunnin pajatyöskentelyn jälkeen teline oli taas paikoillaan uudelleen muotoiltuna. Suuret kiitokset avusta!

Kuvassa (ylempi kuva) Lehtosen Amin ja Mäkisen Manen torstain saalista.

Perjantaille oli ennustettu kovaa keliä ja eihän tuo ennuste lopulta ihan pieleen mennyt. Tuuli yltyi sen verran kovaksi, että lippiksestä sai pitää kovasti kiinni, jos sitä ei halunnut järvelle luovuttaa. (Kaikki eivät pitäneet kiinni). Kalan tulo tuntui jatkuvan ja rannalle taidettiin tuoda Lehtosen Markon (yhdessä Soinin Teron ja Kallen kanssa) toimesta pari mittalohta lisää. Myös Rajala&Rask taisivat tuoda mittakalan rantaan. Muillakin tapahtumia oli kalojen merkeissä ollut, mittalohia (väh. 60 cm) kuitenkin vähemmän.


Lauantaille startattiin taas kovin odotuksin. Sitkeästi ympäri järveä haravoitiin ja tuli sieltä saalista jälleen. Rannalle asti tuli neljä mittalohta, lähinnä jälleen Markon, Teron et Kallen venekunnan ja Amin&Manen toimesta. Komea lähtö koettiin takilasta myös Laitisen&Tammisen osalta, mutta lopputulos oli perinteinen (8,6 kiloinen vihertorpeedo). Muita tapahtumia lähinnä taisi olla Lattusen Alin hampaan lohkeaminen. (Osana Pölkin Juhan miehistöä, jossa oli myös Lauri Lattunen).

Kuvassa (ison lohen syönyt) Pielisen peto, joka kuitenkin pienen kovistelun jälkeen päästettiin takaisin järveen.

Lauantai iltana osa veneistä nostettiin jo ylös (isännän traktorin avustuksella) ja valmistauduttiin sunnuntain kotimatkaan. Kaksi venekuntaa päättivät vielä yrittää sunnuntainakin kalaa, mutta ilmeisesti tulokset eivät enää olleet aiempien päivien kaltaisia.

Tulomatkakaan ei mennyt ihan "putkeen". Joku pohjois-karjalalainen nelijalkainen (metsäpeura) päätti testata kujanjuoksu nopeuttaan ja päätyi Alin ajaman auton keulaan. Onneksi tilanteesta lopulta selvittiin matkustajien ja kaluston osalta lähinnä säikähdyksellä. (Peuran osalta ei niinkään).

Mitäpä reissusta jäi sitten käteen? No kokemuksia ja kertomuksia taas roppakaupalla. Jos lähtee kalaan, niin voi saada kalaa. Muutoin vähemmän. Kiitokset osanottajille.

Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti